Choď na obsah Choď na menu
 


Začiatky » Správne uchopenie škrečka

 

Správne uchopenie škrečka

7. 3. 2009

Myslím, že nikto nemá škrečka len na to, aby sa na neho pozeral a klopkal mu rukou na stenu akvária. Každý si chce určite svojho škrečka vziať do "náručia" a trošku sa s ním pomaznať. A aby ste to mohli urobiť, musíte ho, prirodzene, vybrať v klietky/akvária. Ale ako? Každú osobu, aspoň s kúskom rozumu napadne, ako to urobiť, ale možno si nie ste istý, ako škrečka pohodlne a bezpečne vybrať, aby ste mu nespôsobili bolesť alebo traumu a aby sa vás do konca života nebál. Je na to viacero spôsobov... 

1. spôsob

Jednou rokou chyťte škrečka zospodu a druhú položte hore tak, že vznikne teplý, zatienený peliešok. V ňom sa cítia príjemne predovšetkým mláďatá.

 

 

2. spôsob

Spojte ruky tak, aby špičky ukazovákov ležali cez seba a palce vedľa seba. Touto "strieškou" škrečka obklopte. Akonáhle ho takto objímete, spojte aj ostatné prsty.

 

3. spôsob

Uchopte škrečka jednou rukou tak, aby palec a ukazovák ležali pod bruškom medzi prednými a zadnými nožkami. Úchop musí byť pevný, ale bez akéhokoľvek tlaku.

 

 

4. spôsob

Tento spôsob je vhodný hlavne pre začiatočníkov: jednou rokou podržíte pred škrečkom malú nádobu, do ktorej sa dobre zmestí (napr. papierovú krabičku, plechovku a pod.). Väčšinou do tejto zaujímavej skrýše ihneď  vskočí a vy ho môžete pohodlne zdvihnúť.

 

 Nie je správne zdvíhať škrečka za zátylok. To zvládnu len mláďatá, ktoré takto prenáša ich matka. Dospelé zvieratá sa tomu väčšinou bránia striekaním moču.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.